Dzisiaj polecam ekologicznego , 100% jadalnego glutka sensorycznego. Ma ciekawą, klejącą się i kisielowatą strukturę. Bardzo na plus jest fakt, że zawiera w sobie ziarenka, co powoduje, że jest niezwykle ciekawy dla maluszków 😉

Składniki:

  1. Siemię lnianie
  2. Woda
  3. Barwnik spożywczy/ ja użyłam suszonego, sproszkowanego buraka 😉

Kilka łyżek siemienia lnianego gotujemy w 1 litrze wody (z rozpuszczonym w niej burakiem), mieszając od czasu do czasu/ żeby się nie przypalił/ aż do momentu osiągnięcia glutowatej/ kleistej konsystencji (ok 15 min). Ilość siemienia zalezy od tego czy chcemy mieć bardziej zwartą i ziarnistą konsystencję (więcej ziaren) czy bardziej płynną (mniej). Po wystygnięciu, można się bawić 😉

Kilka fotek z naszych zabaw na zajęciach Smyko-Multisensoryka® 🙂

 

 

 

 

 

0 Komentarzy

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

©2024 A.Charęzińska. Wspieranie Rozwoju Dzieci

Skontaktuj się

Zostaw mi wiadomość :)

Wysyłanie

Zaloguj się używając swojego loginu i hasła

Nie pamiętasz hasła ?

Serwis charezinska.pl wykorzystuje coookies więcej informacji

Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zamknij